Τέσσερεις νέες συλλήψεις για τα επισόδια της 29ης Μαρτίου στη Βαρκελώνη

Δύο μήνες μετά τη Γενική Απεργία της 29ης Μαρτίου στη Βαρκελώνη, συνεχίζονται οι συλλήψεις. Οι “Mossos d’ Esquadra” (κατλωνική αστυνομία) αυτή την Τρίτη συνέλαβαν τέσσερα άτομα για την υποτιθέμενη εμπλοκή τους στα βίαια επισόδια της 29ης Μαρτίου, όπως επιβεβαίωσαν  πηγές του σώματος, στο 20minutos.es.
Η αστυνομία, που συνεχίζει την έρευνα πάνω στα βίαια περιστατικά της 29 Μαρτίου και την επεξεργασία των αντίστοιχων ένορκων καταθέσεων, απέδοσε κατηγορίες σε τέσσερεις νέους. Πρόκειται για τους Jorge M.C., 25 χρονών, Rubén M.M 23 χρονών, Ignacio P.A., 20 χρονών και Jordi A.D,  24. Δύο από αυτούς είναι κάτοικοι της περιοχής Sant Andreu Palomar και οι άλλοι δύο του Sants. Ένας από αυτούς είναι δημοσιογράφος.
Η αστυνομία καταλογίζει σε τρεις από τους συλληφθέντες το κακούργημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση αφού πρωταγονίστησαν στις πράξεις αστικής βίας με τρόπο συντονισμένο και κοινό σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που για γεγονότα συνδεδεμένα με την 29 Μαίου, η αστυνομία προβάλει την κατηγορία για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”.
Δύο από τους συλληφθέντες εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην άγρια επίθεση που υπέστη ένας εργάτης του σταθμού “Sants”, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται ότι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην Έδρα της “Ανάπτηξης Εργασίας”.
Κάποιοι από τους συλληφθέντες ανοίκουν στην ομάδα των απεργών, των οποίων τα πρόσωπα δημοσιεύτηκαν στην ιστιοσελίδα του τμήματος Εσωτερικών  της Καταλωνίας.
Η οργάνωση “Alerta Solidària” (Αλληλέγγυα Ετοιμότητα) έχει είδη καλέσει σε συγκέντρωση αυτή την Τρίτη στις 17:00 μπορστά από το αστυνομικό τμήμα “la Travessera de les Corts”.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s