Αστυνομική καταστολή καθώς η Πορεία των ανθρακωρύχων καταυθάνει στη Μαδρίτη


Δεκάδες οι τραυματίες, καθώς η αστυνομία επιτίθεται με πλαστικές σφαίρες σε απεργούς ανθρακωρύχους κι άλλους διαδηλωτές, την Τετάρτη 11 Ιουλίου στη Μαδρίτη, ενώ η Κυβέρνηση αναγγέλει περισσότερα Μέτρα Λιτότητας.


Την Τρίτη, 10 Ιουλίου, πορεία εκατοντάδων ανθρακωρύχων, γνωστή και ως “Marcha Negra” (Μαύρη Πορεία) , κατεύθασε στη Μαδρίτη, μετά από 18 μέρες στο δρόμο, ξεκινώντας από την Αστούριας του Βορά της Ισπανίας. Η υποδοχή τους στην προτεύουσα ήταν μεγαλιώδης, καθώς χιλιάδες πολίτες βγήκαν στο δρόμο να τους συναντήσουν.

Ο αγώνας των ανθρακωρύχων, συνεχίζεται από την 28η Μαίου που ξεκίνησε η απεργία,  διαμαρτυρώμενοι για τη μείωση της βιομηχανικής επιχορήγησης κατά δύο τρίτα (από 300 σε 111 εκατομμύρια ευρώ) και απαιτώντας από την κυβέρνηση Rajoy να εκπληρώσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Αντιμετωπίζοντας πλέον προβλήματα επιβίωσης, προχώρησαν σε συστηματική άμεση δράση, πραγματοποιώντας αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις ορυχείων και σαμποτάζ σε σιδηροδρομικές γραμμές για να εμποδίσουν τη μεταφορά κάρβουνου.

Παιδί χτυπημένο από πλαστική σφαίρα

Η πορεία των Ανθρακωρύχων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου, αντιμετώπισε την άγρια, αδιάκριτη βία της αστυνομίας, με   περισσότερους από 76 τραυματίες.

Πλαστική σφαίρα

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s